Duo Seraphim

Margot Kalse, alt-mezzo
Elly van Munster, luit, arciliuto, theorbe

foto: Wouter Keuris

Demo Trio Seraphim

Programma's

Na haar studie solozang aan het koninklijk conservatorium in Den Haag heeft Margot Kalse zich aan het Brabants Conservatorium bij Rebecca Stewart gespecialiseerd in de uitvoeringspraktijken en technieken van de vroege vocale muziek, waarvoor zij in 1998 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Zij volgde masterclasses bij o.a. Max van Egmond en Emma Kirkby. Momenteel is zij als docent verbonden aan de opleiding Vroege Vocale Ensemblemuziek van het Brabants Conservatorium.

Margot Kalse is oprichter en artistiek leider van Trigon, ensemble voor middeleeuwse vocale geestelijke muziek. Met Trigon is zij regelmatig te beluisteren op oude muziek festivals in Europa. Voor haar podiumwerk met diverse ensembles put zij uit de originele bronnen en handschriften. Als soliste (gecoached door Xenia Meyer) treedt Margot Kalse op met een breed repertoire, van middeleeuwse tot hedendaagse muziek. Haar discografie omvat de cd 'Music for Candlemas' (Gregoriaans en polyfonie uit de 13e eeuw, Passacaille nr. 932) met Trigon en zestiende-eeuws Gregoriaans met Trigon-project op de cd 'Jean de Castro' (Passacaille 931).

Elly van Munster is, na het behalen van haar doctoraal Spaans en Algemene Taalwetenschap, een aantal jaren werkzaam geweest als taalkundige Spaans aan de Universiteit van Utrecht. Door het bijwonen van een luitrecital raakte zij gefascineerd door de luit en begon zij een vakstudie die zij in 1994 afrondde met een Staatsexamen. Naast haar lessen bij Willem Mook volgde zij workshops bij o.a. Nigel North, Jakob Lindberg, Anthony Bailes, Toyohiko Satoh, Andrew Lawrence-King en Hopkinson Smith. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuo speler in ensembles, zoals onder meer met het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Blazers Ensemble. Met Ensemble Sospiro trad zij op in het Festival van Vlaanderen. Elly speelde in een aantal barokopera's in Nederland en in Frankrijk. Zij werkt regelmatig als repetitor aan verschillende conservatoria.