Huidige projecten

Zangers gezocht voor het uitvoeren van een Cantate tijdens een avond over Leidse Helden van 1831.

De Vereniging Het Plantsoen (VHP) heeft de beschikking gekregen over de partituur van een cantate, Vredezang geheten, die in 1831 werd gecomponeerd ter ere van de Leidse studenten die in dat jaar terugkeerden van de Tiendaagse veldtocht.
Het stuk werd opgedragen aan de muziekvereniging Musis Sacrum, die een gebouw heeft gehad in het Plantsoen.
De studenten werden in Leiden ingehaald als ware helden en behalve met muziek ook vereerd met een toneelstuk 'Minerva's Lauwerkrans' en ronkende gedichten.

Het leek ons een leuk idee om dit vrij onbekende stukje Leidse geschiedenis eens te belichten.
In samenwerking met de Historische Vereniging Oud Leiden is een programma opgesteld om de cantate in een passende context uit te laten voeren.

Als datum is daarvoor gekozen 23 april 2016. Locatie Lokhorstkerk.
Een hoogleraar Militaire Geschiedenis zal een lezing houden over het onderwerp en er zullen enkele gedichten worden voorgedragen, waarna de cantate ten gehore zal worden gebracht.

De cantate is geschreven door C. Gaije ter ere van de Leidse Jagers, die terugkeerden van de veldtocht tegen de Belgen. Het is leuke muziek, weer eens iets heel anders! Gaat richting Schubert, Schumann, Beethoven.
De cantate is vierstemmig SATB en heeft enkele solo gedeelten, voor een tenor, een sopraan en een klein stukje kwintet SATBB.

Er zijn 8 repetities op zondagavonden in Leiden of omgeving. Ieder wordt geacht zelf zijn partij in te studeren.

Audities zijn op 17 en 24 januari 2016. Je krijgt een stukje van de Cantate toegestuurd dat je daar voor kunt zingen, zo mogelijk met andere zangers op de andere partijen.

Je kunt aanmelden bij Margot Kalse
margotkalsevocaal@gmail.com